همه چیز درباره جانشین‌های ایرانی ال جی و سامسونگ

2 344

برند‌های کره‌ای بازار لوازم خانگی ایران را ترک کردند و حالا قرار است دو برند جی پلاس و سام جایگزین آن‌ها شده و با واردات قطعه از شرکت تامین‌کننده چینی، خودشان کار تولید لوازم خانگی را شروع کنند. بررسی‌های نشان می‌دهد قیمت محصولات این دو شرکت ایرانی موجود در بازار خیلی پایین‌تر از رقبای خارجی است

خروج سامسونگ و ال جی از بازار لوازم خانگی ایران قطعی شده. حالا شرکت‌های داخلی که پیش از این کار مونتاژ محصولات لوازم خانگی این دو برند کره‌ای را بر عهده داشتند، سراغ تامین‌کننده‌های چینی قطعات لوازم خانگی رفته‌اند و می‌خواهند خودشان با برند‌های سام و جی پلاس، جای خالی سامسونگ و ال جی را پر کنند. پیش از این دو شرکت کره‌ای به عنوان واسطه قطعات مورد نیاز برای تولید لوازم خانگی را از شرکت‌های چینی وارد کرده وبه ایران می‌فرستادند و حالا سام و جی پلاس توانسته‌اند مستقیما قطعاتشان را از این شرکت‌های چینی که عهده‌دار تامین قطعات لوازم خانگی اروپایی هستند، وارد کنند. قرار است خط تولید، امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی که برای مونتاژ محصولات ال جی و سامسونگ استفاده می‌شد را برای تولید محصولات جایگیزین ایرانی یعنی سام و جی پلاس به کار بگیرند. در این گزارش همه آن چیزی که باید درباره این دو برند بدانیم را آورده‌ایم. باید توجه داشته باشید که جی پلاس از زیرمجموعه‌های شرکت گلدیران و سام از زیر مجموعه‌های شرکت سام سرویس، پیش از این هم در بازار لوازم خانگی حضور داشته‌اند.

خداحافظی بازار لوازم خانگی با ال جی و سامسونگ

ال جی و سامسونگ خیلی وقت است که به بازار لوازم خانگی ایران پشت کرده‌اند و دیگر خبری از آن‌ها نیست. طوری که رفته رفته محصولات ال جی و سامسونگ در ویترین مغازه‌ها آب می‌روند. تا همین چند ماه پیش خبر‌های مختلفی از تداوم حضور محصولات برند‌های ال جی و سامسونگ در بازار می‌شنیدیم، اما در هفته‌ای که گذشت، مسئولان اتحادیه توزیع کنندگان لوازم خانگی آب پاکی را روی دستمان ریختند و از کوچ لوازم خانگی کره‌ای از بازار ایران خبر دادند. حالا تولیدکنندگان ایرانی که در داخل کشور قطعات محصولات ال جی و سامسونگ را مونتاژ می‌کردند، سراغ راه حل جدید رفته‌اند و قرار است به زودی خط تولید این کارخانه‌ها در اختیار برند‌های جایگزین، یعنی سام و جی پلاس قرار بگیرد. برند‌هایی که پیش از این هم در بازار لوازم خانگی حضور داشتند، اما از حالا قرار است بیشتر اسم آن‌ها را در بین محصولات لوازم خانگی بشنویم.

سام و جی‌پلاس، جای ال جی و سامسونگ را می‌گیرند

سوال اصلی اینجاست که سام و جی پلاس چطور می‌خواهند جایگزین سامسونگ و ال جی شوند؟ باید توجه داشته باشید که پیش از این هم محصولات لوازم خانگی سامسونگ و ال جی در داخل کشور مونتاژ می‌شدند. به عبارتی خط تولید همان خط تولید است و کارخانه هم همان کارخانه. با این تفاوت که حالا به جای ال جی و سامسونگ، قطعات لازم برای تولید محصولات لوازم خانگی از یک شرکت چینی تامین خواهد شد. منظور از شرکت چینی، آن‌هایی که محصولات بی‌کیفیت تولید می‌کنند، نیست. چینی داریم تا چینی! این بار شرکت طرف قرارداد با سام و جی‌پلاس یک شرکت معتبر معرفی شده که مواد اولیه شرکت‌های بزرگ اروپایی را تامین می‌کند. قضیه از این قرار است که خود شرکت‌های کره‌ای نقش واسطه را برای تامین قطعات ایفا می‌کردند. آن‌ها قطعات مورد نیاز برای تولید لوازم خانگی را از چین وارد و به کشور ما می‌فرستادند تا تحت برند ال جی و سامسونگ مونتاژ شود، اما حالا شرکت‌های ایرانی خودشان سراغ مبدا قطعات لوازم خانگی رفته و بدون واسطه قطعات مورد نیازشان را از شرکت چینی دریافت می‌کنند. علاوه بر این، گلدیران و مادیران که پیش از این گارانتی محصولات برند‌های ال جی و سامسونگ را بر عهده داشتند، از این پس محصولات جی پلاس و سام را پشتیبانی خواهند کرد.
شرکت‌های داخلی تولیدکننده لوازم خانگی امسال فرصت بیشتری برای حضور در بازار داشته‌اند که به عنوان یکی از دلایل آن می‌توان به قیمت بالای محصولات خارجی اشاره کرد. این موضوع توانسته تاثیر مستقیم در تولید لوازم خانگی ایرانی بگذارد. طوری که بررسی آمار‌های منتشر شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت از تولید ۵۹۵هزار و ۵۰۰دستگاه یخچال و فریزر در نیمه اول امسال حکایت دارد. این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۱۴ درصد رشد داشته است. از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه همچنین ۲۹۱هزار و ۴۰۰دستگاه ماشین لباسشویی تولید شده که در مقایسه با رقم ۲۵۶هزار و ۹۰۰دستگاه تولید شده در نیمه اول پارسال ۱۳درصد بالا رفته است. در این مدت تولید کولر آبی هم دو درصد بیشتر شده و به ۵۶۴هزار و ۲۰۰دستگاه رسیده، اما تولید تلویزیون رشد منفی را تجربه کرده و با افت ۹درصدی در مقایسه با نیمه اول پارسال به ۳۱۸هزار و ۵۰۰دستگاه رسیده است.

جی پلاس چه محصولاتی تولید می‌کند؟

جی پلاس یکی از زیرمجموعه‌های گلدیران است که پیش از این کار مونتاژ قطعات با برند ال جی را بر عهده داشت. این شرکت بیشتر در تولید تلویزیون فعالیت می‌کند و کار خود را در چند ماه گذشته آغاز کرده است. تلویزیون‌های جی‌پلاس از اواخر سال ۹۷ وارد بازار شده‌اند و قرار است به زودی شاهد تولید دیگر محصولات لوازم خانگی در این شرکت باشیم. گفته می‌شود تعداد محدودی تامین کننده پنل در جهان وجود دارد که همکاری با آن شرکت‌ها همچنان ادامه خواهد داشت؛ بنابراین کیفیت تولید تلویزیون جی‌پلاس مثل گذشته که تحت برند ال‌جی تولید می‌شد، حفظ خواهد شد. تلویزیون‌های جی‌پلاس در سیرجان تولید می‌شود و کارخانه دیگر تلویزیون سازی در قزوین در حال آماده‌سازی و تجهیز است و بعد آن دیگر محصولات لوازم خانگی از جمله ماشین لباسشویی، ظرفشویی، مانیتور، اسمارت‌بُرد‌ها و حتی گوشی تلفن همراه، با همکاری تامین‌کنندگان صاحب فناوری خارجی در دستور کار قرار می‌گیرد. همین حالا هم می‌توان نام جی پلاس را در بازار لوازم خانگی مشاهده کرد. تلویزیون‌های این برند در ابعاد مختلف تولید و روانه بازار شده و قیمت آن خیلی پایین‌تر از محصولاتی است که با برند ال جی و سامسونگ در بازار می‌بینیم. همچنین این شرکت به شکل محدود محصولاتی مثل تصفیه‌کننده هوا هم تولید می‌کند.
قیمت تلویزیون‌های جی‌پلاس موجود در بازار عمدتا پایین‌تر از محصولات خارجی است. برای مثال تلویزیون ۵۵ اینچ جی‌پلاس مدل GTV-۵۵JU۸۱۱N در بازار با قیمت شش میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. در حالی که قیمت تلوزیون ۵۵ اینچ برند‌های خارجی دست کم ۹ میلیون تومان است و بعضا به ۱۸ میلیون تومان می‌رسد. تلویزیون ۴۹ اینچی جی پلاس مدل GTV-۴۹JU۸۱۱N نمونه دیگری از محصولات این شرکت است که حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد و نسبت به محصولات خارجی که با قیمت هفت تا ۱۲ میلیون تومان فروخته می‌شوند، ارزان‌تر است. دو میلیون تومان، نهایت بودجه‌ای است که برای خرید تلوزیون ۳۲ اینچی جی پلاس مدل ۳۲JD۵۱۲N لازم دارید. در حالی که تلویزیون‌های ۳۲ اینچ برند‌های خارجی دست کم سه تا چهار میلیون تومان خرج روی دستتان می‌گذارند.

سام چه محصولاتی تولید می‌کند؟

محصولات لوازم خانگی سام تنوع بیشتری نسبت به جی‌پلاس دارد. همین حالا شرکت سام محصولاتی مثل ماشین ظرفشویی، یخچال و فریزر، اجاق گاز، کولر گازی، پنکه، اتو بخار، بخارشوی، شوفاژ برقی، آون توستر، جارو شارژی، زودپز و پلوپز دیجیتال، سرخ‌کن، آب‌سردکن، چای‌ساز، کتری برقی، قهوه‌ساز، گوشت‌کوب برقی، غذاساز، آب مرکبات‌گیری، خرد کن و مخلوط‌کن و … تولید می‌کند. البته قرار است تنوع محصولات سام بیشتر شود و به کلی جای برند سامسونگ را بگیرد. گروه سام یکی از زیرمجموعه‌های شرکت سام سرویس است که کار مونتاژ محصولات شرکت سامسونگ را برعهده داشت و حالا قرار است قطعات لازم برای تولید لوازم خانگی را بدون واسطه کره‌ای و مستقیما از شرکت تامین‌کننده چینی وارد کند. محصولات سام که در حال حاضر در بازار لوازم خانگی خودنمایی می‌کنند، عموما قیمت بسیار کمتری نسبت به برند‌های خارجی دارند. درباره کیفیت آن‌ها فعلا نمی‌توان نظر داد، چراکه هنوز شرکت سام محصولات جایگزین سامسونگ را به بازار عرضه نکرده است، اما محصولاتی که پیش از این با برند سام می‌دیدیم، عموما توانسته‌اند با قیمت پایینی که دارند رضایت مشتریانشان را جلب کنند. باید توجه داشت که در این بین نظرات منفی هم در مورد کیفیت محصولات سام در فضای مجازی قابل مشاهده است.
ماشین ظرفشویی رومیزی مدل T۱۳۰۵ یکی از محصولات برند سام است که توانایی شستشوی ظرف‌های شش نفر را دارد. این ماشین ظرفشویی در بازار با قیمت دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود و این در حالی است که اگر بخواهید در بازار دنبال ظرفشویی رومیزی برند‌های خارجی بگردید، باید دست کم چهار میلیون تومان هزینه کنید. سرخ کن برقی سام با نام AF-۳۴۰۰ BK حدود یک میلیون تومان قیمت دارد و در مقایسه با برند‌های خارجی تقریبا نصف قیمت است. چراکه این محصولات عموما بالای دو میلیون تومان فروخته می‌شوند و قیمت آن‌ها بعضا به چهار میلیون تومان می‌رسد.
2 نظرات
  1. فائزه می گوید

    چقد جذاب نوشتین

    1. modir می گوید

      سپاس

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.